13 груд. 2012 р.

Всеукраїнський тиждень права

                                                 


В рамках Всеукраїнського тижня правової освіти  бібліотекар підготувала і провела     казково-правовий потяг «МАНДРИ В ПРАВОВИЙ СВІТ» для учнів 5  класу Куцурубської ЗОШ.







 На  захід завітали  Захарченко Світлана Миколаївна - начальник райміськуправління   юстиції та  Рура Надія Миколаївна - головний спеціаліст райміськуправління   юстиції,  та директор Очаківської ЦБС- Васькова 
  Яна Анатоліївна. 
 
   Бібліотекар презентувала  виставку  на правову тематику « Твої права і обов’язки».  
   А ось і перша зупинка: «Казки читаємо – права вивчаємо».   На  столі  стоїть  чарівна  лампа — житло  джина. В  лампі  знаходяться фантики  з казковими  завданнями.  Так на прикладі поведінки  героїв  з  різних  казок,   діти  виявляли   ситуації,  де  порушувались  права  казкових героїв.
  На другій зупинці  «Я маю права»   бібліотекар  разом з дітьми пригадали  основні  статті Конвенції  ООН про права дитини, і провели  бліц – вікторину. На слідуючій зупинці діти відгадували ребуси: потрібно було відгадати зашифроване слово і  підібрати  статтю Конвенції  до нього.

 Мабуть, найцікавішою виявилась зупинка «Країна потреб».  
   Бібліотекар розповіла  про  те, що потреби бувають першочергові і другорядні. 

Перед  кожною із команд була квітка – семіцвітка,   на  жовтій пелюстці - потрібно було написати  власну потребу, на червоній -  родини; на синій – класу, фолетовій – школи, блакитній – села, жовто - гарячій -  країни, зеленій - всіх людей планети. Приємно вразили відповіді дітей. Так  родини на думку дітей потребують любові, взаєморозуміння між дітьми і дорослими,  клас -  дружніх відносин і гарної поведінки.   Село потребує гарних доріг і освітлення, країні потрібні  достойний рівень життя, високі заробітна плата і пенсії. А  всім людям на планеті  потрібні мир і здоров`я.
А наостанок   бібліотекар нагадала, що  крім прав дітей, є у них ще і обов'язки.  Найголовніший обов’язок – це навчання. Багато хто з учнів дивуються, дізнавшись, що наші щоденні дії часто мають правову оцінку. Право, закони супроводжують людину все його життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи права і законні інтереси інших, потрібно знати закони.   
 
                                  



Немає коментарів:

Дописати коментар