12 серп. 2016 р.

Краєзнавча вікторина «Село моє рідне – найкраще у світі!»

                                                                      Шановні, куцурубчани!
 Куцурубська публічна бібліотека проводить краєзнавчу вікторину «Село моє рідне – найкраще у світі!», присвячену 25 – річчю Незалежності України та Дню села. 
                 Участь у вікторині можна взяти як особисто, так і всією родиною.
  Переможцями вікторини стануть перші 3 учасника, які до 22 серпня включно, нададуть вірні відповіді на питання вікторини. Відповіді можна принести до бібліотеки особисто, надіслати на ел.адресу бібліотеки: kuzurub.biblioteka@yandex.ua .
Нагородження переможців відбудеться 24 серпня на святкуванні Дня села.
 P.S.: Якщо ви завітаєте для пошуку відповідей до бібліотеки, ми Вам обов’язково в цьому допоможемо, також обіцяємо надати вірну відповідь на одне будь - яке питання! 
Підказки можна знайти і в  цьому блозі.
 Удачі!



 1. В якому році засноване село Куцуруб? 
 2. Всім відома легенда, яка розповідається як правдива історія, про походження назви села. Про які скарби розповідає ще одна легенда пов’язана з історією нашої місцевості? 
 3.В 1951 році на полях колгоспу «Червоний партизан» було посаджено екзотичну для нашої місцевості рослину. Перший врожай плодів плану-валося отримати через 4 роки, але рослини не прижилися. Яка назва цієї рослини? 
 4.Східна частина села Куцуруб має назву Камші. Звідки така назва? 
 5.Назва провулку в селі Куцуруб, який має найменшу кількість будинків?
 6. З якого року в нашому селі, яке стало їх другою Батьківщиної, проживають колишні польські українці?
 7. Вулиця Пілієва перейменована на честь нашого односельчанина Анатолія Пілієва, загиблого в Афганістані.Яка перша назва цієї вулиці? 
 8.Коли відбулося відкриття новозбудованого Будинку культури?
 9. В жовтні 1989 року на концерті відбулася прем`ера пісні, автором якої був Лукін Борис Олександрович – керівник духового оркестру. Яку назву мала ця пісня? 
 10. Він, один із тих, ким пишається село - заслужений тренер України з футболу, майстер спорту, володар Кубку СРСР серед команд колективів фізичної культури. Ім`я нашого видатного односельчанина ...
 11. Він народився в Куцурубі,
       Він і сьогодні тут живе.
       Його поезія барвиста 
       За душу щирістю бере.
 Це уривок з вірша  «Ю.Зіньковському на 70 – ччя», який, як і багато інших віршів – присвят куцурубчанам ( «Пам`яті Анатолія Пілієва», «Зустріч», «Люди похилого віку» та ін..) написала наша односельчанка, нажаль, маловідома як поет. Але ми її знаємо, як колишнього бухгалтера колгоспу, секретаря сільради, піонервожату, добру дружину і бабусю. Назвіть ім`я автора вірша. 
 12. У повсякденному житті ми звикли до того, що відомих, незвичайних людей можна побачити по телевізору, прочитати про них в газеті чи журналі. Повірте, що це зовсім не так. Ось і наш односельчанин, письменник - скромна людина великого таланту, відомий далеко за межами України, його творами зачитуються і на просторах колишнього Союзу, і в далекій Флориді. А він живе і пише поруч з нами. Хоча і друкується в багатьох періодичних і інтернет виданнях, своїх власних збірок не має. Назвіть ім`я нашого письменника – земляка.
 Чекаємо на ваші відповіді!

Немає коментарів:

Дописати коментар