23 січ. 2016 р.

За столом веселим на лану широкім Новий рік зустрівся із минулим роком.

        За столом веселим на лану широкім
Новий рік зустрівся із минулим роком.
І сказав минулий року молодому:
Не минай же щастя ні одного дому.

В  народі кажуть: "Як зустрінете Новий рік, так його і проведете." А ми пам’ятаємо, що Новий рік -  це традиційно родинне свято. Тому 14 грудня  на зустріч Старого Нового року зібралися вже майже родина  -найактивніші,  мудрі люди срібного віку, хранителі родинного вогнища -  жителі однієї дружньої  громади – з села Куцуруб,  Покровка, Іванівки, Яселки. 
 З  привітальним словом до присутніх звернулась  голова  Куцурубської сільської об’єднаної територіальної громади, берегиня  нашої громади – Копійка Інна Василівна.   
     Звичаї – це цінності ,що об’єднують наш народ в єдине ціле.   Останній день старого і перший день нового  року відзначали також як свята Маланки і Василя. В народній традиції  свята об`єдналися і тепер ми маємо Щедрий вечір або свято Маланки. Важко уявити ці свята   без щедрівок та колядок  .  Щедрівка – слово українського походження, в інших словянських народів воно відсутнє.  Щедрівка – це щедрі побажання рідним і близьким, щедре частування гостей, побажання статків у новому році.  З такими теплими побажаннями до нас завітали учасники  церковного хору Свято – Троїцької церкви  Матієнко Оксана Миколаївна, Козубовська Раїса Василівна  та регент  хору - матушка Марія.
   А потім веселою юрбою на наше свято завітали  посівальники   - гурт «Зіркограй» під керівництвом Ключко Поліни Василівни з побажаннями, щоб щедрим та багатим був увесь рік.

Привітати наших гостей і подарувати гарний настрій до нас завітали  і вихованці         музичної школи  -  ансамбль баяністів-акордеоністів у складі Паранюк Віолети, Поспєлова Юрія, Сотнікова Миколи під керівництвом Коршунової Наталії Василівни.                                                                                                                      
     Свято підготували Матієнко Ольга Дмитрівна – спеціаліст   з соціальної  роботи , та Бурдига – Ніколаева – завідувач сільської бібліотеки, при підтримці сільської ради. Спонсорську допомогу у проведенні заходу надала Яковенко Оксана Анатоліївна – господиня кафе «Магніт».

Немає коментарів:

Дописати коментар