24 бер. 2013 р.

Подорож у Солончаки


20 березня  на привітній Солончаківській землі висадився десант представників Куцуруба, у складі:  бібліотекаря сільської бібліотеки, завідуючого СБК Кле паса О.М., та поета  Зіньковського Ю.В.
    Запросила нас Драган О.П. - бувший сільський голова Солончаківської сільської ради, для того, щоб ми розповіли ,  про те, як у нас (Куцурубі)  ведеться робота по збереженню історії села.  На зустріч з нами зібралися майже усі учні школи, педколектив, представники сільської ради і прості жителі села. 



Присутні   зацікавлено слухали мою розповідь про автора альбомів  з  історії села  - Чокова О.А.,    про процес створення самих альбомів.  Звісно, що ми не могли привести з собою усі 14 альбомів( привезли 3  - перші і останній), тому на великому екрані демонстрували найцікавіші фотодокументи.
     
Другим пунктом нашої зустрічі була презентація нової книги Зіньковського Ю.В. "Виднокіл".  Бібліотекар Солончаківської сільської бібліотеки  Ільїна А.О. підготувала перегляд літератури "Мій білий світ", про життя і творчість поета.
 Юрій Василович у 70 роки був вчителем початкових класів у Солончаківській школі.  Тож не дивно, що на зустріч завітали його колишні учні.  Після розповіді  і показу слайдів про  житєвий і творчий  шлях поета, присутні мали можливість отримати у подарунок книгу з автографом автора. Для цього потрібно було відповісти на питання  вікторини повязані із  біографією автора.

Звісно, що в гості не ідуть з пустими руками, ми добре знали це правило, тому і підготували подарунки. Юрій Васильович подарував книги школі, своїм колишнім учням. А сільській бібліотеці  крім книг подарували ще тематичну папку про творчий шлях поета і диск із піснями композитора В.Донського на вірші Зіньковського Ю.В.
Отримав подарунок і автор від Драган О.П. і квіти від бібліотекаря Ільїної А.О.
 А найкращий подарунок, це звісно можливість зустрітися із давніми знайомими.

Хочу вірити, що присутнім сподобався наш захід, принаймні  вони нас в цьому запевняли, бо нам дуже сподобалась щиросердна атмосфера, яка панувала у залі. Ми з радістю знов відгукнемося на запрошення, якщо нас звісно запросять.




                                

Немає коментарів:

Дописати коментар