9 бер. 2013 р.


                 7 березня - 90 років з дня утворення Очаківського    
        району, як адміністративно - територіальної одиниці.
 Очаківський район утворився в 1923 році. Розташований у південній частині Миколаївської області на узбережжі Чорного моря і межує з Миколаївським районом, з Херсонською областю та з Березанським районом. Територія району – 1,49 тис. кв. км. Населення району – 16,3 тис. чол.. На території району 30 населених пунктів (сіл).
 Очаківщина - земля з багатою, своєрідною, тисячолітньою історією, яка насичена бурхливими подіями, оспівана ще в "Одиссеї" великим древньогрецьким поетом Гомером.
Наш край. де спекотний родючий степ зустрічається з прохолодою чорноморських хвиль, відомий не тільки в Україні. а й далеко за її межами, як край мужніх. працьовитих людей, видатних особистостей, знаний своїми історико - культурними памятками, невичерпним джерелом наукових відкритів - давньогрецьким містом - державою Ольвією, мальовничими заповідними зонами.
 До цієї дати у бібліотеці оформлено книжкову виставку "Краю мій Причорноморський" на якій представлені книги, фотодокументи,  які допоможуть краще пізнати  наш район - край історії, моря, сонця і виноградної лози, де здавна живуть невгамовні рибалки, мудрі старці, які передають нащадкам свій досвід, свою любов і повагу до рідного краю і просто красиві працьовиті люди з благородними та щирими душами.

2 коментарі:

  1. Доброго дня. Всім патріотам рідного краю і не тільки хочу повідомити, що на сайті "Очаківщина" http://ochakiv.mk.ua відкрита нова рубрика "Села", у якій розпочато публікацію історії сіл району. Запрошую усіх небайдужих поділитися інформацією про рідне село. Для зв'язку використовуйте кнопку "Контакти" на сайті "Очаківщина". З повагою, автор, засновник та адміністратор "Очаківщини" Андрій Шагай.

    ВідповістиВидалити
  2. Доброго дня, Андрій! Дякую Вам за гарний сайт "Очаківщина". У моєму блозі вже давно є посилання на нього. Я теж "присутня" на ньому в якості виступаючої на радіо "Очаківська нива", яке можна прослухати на Вашому сайті, за що теж дякую. Обовязково відгукнуся на Ваше запрошення!

    ВідповістиВидалити