19 бер. 2015 р.

Шевченкове слово в віках не старіє

Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті просяє веселка
 Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм  пам'ять Шевченка.
 
Для багатьох поколінь українців – Шевченко значить так багато, що здається ми вже усе про нього знаємо, його твори для нас близькі і зрозумілі, і він завжди з нами. Та насправді це не так, Т.Г.Шевченко, як явище велике і вічне – невичерпний. Він був, є і буде продовжуватися, так як він і є велична історія України.
   9 березня Україна відзначила  201-річницю від дня народження Шевченка Т.Г.   Вшановуючи пам'ять поета ми знову і знову говоримо про Т.Г.Шевченка, про його невмирущу славу, а він своїми творами промовляє до нас.
   Куцурубська  бібліотека  не  залишилась осторонь цієї дати, провела літературно - музичну годину"Твої пісні линуть по світу", підготувала книжкову виставку "Шевченкове слово в віках не старіє" та взяла участь у підготовці та проведені літературного  свята
«І лине над землею Шевченкове святеє слово», яке відбулося 12 березня у актовій залі Куцурубської ЗОШ і в якому взяли участь учні 1-2 класів. Ведуча свята  Майстришіна Оксана Анатоліївна ознайомила присутніх  з основними віхами в житті поета. А бібліотекар представила перегляд літератури  і розповіла про маловідомі та  цікаві факти з життя і творчості поета.   В програмі свята були представлені сцени із   життя малого Тараса,  до найменших деталей було продумано образи,     підібрано оригінальні костюми ( мами Тарасика, яку грала Ніколаєва Оля, мачухи - Юраш Марія -8клас), Чокова Марія представила вірш присвячений поету, який вона написала разом з бабусею. Кондратюк Софія вірші читала артистично, емоційно, з музичним супроводом.
 Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Шевченко залишиться в пам’яті нащадків, бо є і буде Україна і народ український, який пам’ятає його заповітні слова:
І мене в сімї великій,
В сімї вольній новій
Незабудьте пам’янути
Незлим, тихим словом.

Немає коментарів:

Дописати коментар